Nezařazené

Co závidět medvědům

Úroda medvědího česneku. Zdraví nadosah. Pavouci jako by neexistovali. Co s ním?

Bylinkové máslo. Pesto. „Špenát“.

Tak nejdříve ten alá špenát.

jídlo500 g medvědího česneku, cibule, 20 g slunečnicových semínek, máslo (popřípadě smetana), sůl

Na másle osmažíme cibulku, přidáme medvědí česnek, semínka, sůl dle chuti a trošku vody. Necháme podusit, přidáme máslo (popřípadě smetanu). Poté můžeme rozmixovat.

Neděste se množství listů, obsah se zcvrkne. Jako příloha se hodí ledasco, já zvolila opečené brambory.

/

Bylinkové máslo se vyrábí lehce. Normální máslo nechat rozměknout, rozmixovat s 60 g medvědího česneku, osolit, nechat opět ztuhnout v ledničce a případně uskladnit v mrazáku. Stejně tak se dá jistě udělat pomazánka cizrnovo-česneková. A saláty.

/

K pestu dodám fotku. Také prosté.

200 g medvědího česneku, 10 g sezamových semínek, 50 g parmazánu, 20 ml lněného oleje, špetka soli. Vše rozmixovat a zalít ještě troškou oleje, zavíčkovat a dát do lednice. Vydrží i několik měsíců, což budu moct potvrdit až za těch pár měsíců.

/

Údajně by se denně nemělo jíst víc jak 100 g medvědího česneku. Je bohatý na vitamín C, železo a další látky.

Advertisements

Co na srdci, to v prstech

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s