Recepty

Můj pomazánkový favorit

Tuto pomazánku mám asi nejraději, je prostá a vynikající. Tradičně nechte dvanáct hodin nabobtnat suchou cizrnu ve vodě (zdvojnásobí svůj objem, takže zvažte, kolik pomazánky vlastně chcete), poté vodu slijte a cizrnu uvařte v nové vodě, dokud není měkká. Tuto vodu po vaření si můžete ponechat, když bude pomazánka příliš hustá. Kdo je línej, koupí si konzervu cizrny a má vystaráno.

Cizrnu rozmixujte s troškou zbylé vody (popřípadě kvalitního oleje, diskuze o kvalitě oleje se připouští), aby vznikla pomazánkovitá pasta – a teď zbývá směs jen okořenit. Kořením drceným kmínem, červenou paprikou a přidávám sůl. Množství dle vašich chuťových pohárků, stejně tak můžete navrhnout jinou směs koření, budu jen ráda. Toto je můj typ ;)

Advertisements

One thought on “Můj pomazánkový favorit

Co na srdci, to v prstech

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s