Recepty

***Rýžový nákyp s jahodami

nákyp

Suroviny: 1 l sójového mléka, 200 g rýže, 1 lžička skořice, špetka soli, třtinový cukr (popřípadě agáve a jiný sirup), karob + 250 g jahod

Postup: Nechte vařit mléko se špetkou soli, poté k němu přidejte propláchnutou rýži a vařte cca 30 minut, dokud rýže není měkká, ale ne rozvařená. Přidejte skořici, cukr (sirup) a karob (případně můžete i vanilkový extrakt nebo citrónovou šťávu, podle toho, jak máte kaši rádi, vše dle chuti, já dávám karobu dvě lžíce). Směs dejte do zapékací nádoby (nemusí se ničím vymazávat atd.), poklaďte nakrájenými jahodami a pečte na 180 °C cca 30 minut.

Poznámka: zapečený banán není dobrý, ale na druhou stranu je zajímavé vidět uprostřed ty černé trojúhelníčky jak značku jedovatého odpadu ;). Nákyp je dobrý teplý i vychladlý, ale z ledničky už je lepší ohřát, dle mých zkušeností :)

Advertisements

Co na srdci, to v prstech

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s