Recepty

Hrachový nákyp s opečenými bramborami

Ingredience:
200 g čočky
50 g ovesných vloček
1 mrkev
1 petržel
1/3 pórku
1 velká cibule
3 stroužky česneku
majoránka, sůl, pepř
2 lžíce sojové omáčky (Shoyu/Tamari)
rostlinný olej
celozrnná mouka

Postup:
Čočku necháme alespoň 2 hodiny namáčet, pak vyměníme vodu a dáme ji vařit, ovesné vločky spaříme horkou vodou a necháme je nabobtnat. Mezitím si připravíme zeleninu: cibuli nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, prolisujeme česnek, mrkev a petržel na hrubo nastrouháme. Cibuli osmahneme na oleji, na konci smažení osolíme. Uvařenou čočku smícháme se spařenými ovesnými vločkami a společně s osmaženou cibulí je přidáme k syrové zelenině. Promícháme a připravenou směs ochutíme sojovou omáčkou, solí a pepřem podle chuti a posypeme majoránkou. Znovu všechno pořádně promícháme.
Zapékací misku vymažeme olejem, vysypeme celozrnnou moukou a vložíme do ní připravenou směs. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 30 minut, dokud se nezačne oddělovat od krajů.

Advertisements

Co na srdci, to v prstech

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s