Recepty

** Kopa pomazánky za desetikačku!

Jsem na sebe děsně hrdá. Je to blbost, ale jde vidět, že jsem se ve svém kuchařském umu někam posunula (že jsem splácala něco bez receptu a bez příprav a dá se to jíst, dokonce je to dobré! Dokonce bych to dala bez studu i svému příteli, kamarádovi, šéfovi).

Suroviny: hrníček cizrny (12 hodin nechat nabobtnat), dvě lžíce červených fazolí (z konzervy), sůl, slunečnicový olej

Postup: Cizrnu, kterou jste nechali přes noc nabobtnat, uvaříte do měkka (půl hodiny-hodina) a rozmixujete ponorným mixérem s červenými fazolemi a lžící oleje. Pokud je směs suchá, přidáváte lák z fazolí (pokud jste nepoužili fazole z konzervy, můžete nejspíš přidat vodu, která vám zbyla po uvaření cizrny, nebo víc oleje). Dochutíte, já použila jen sůl.

Nejspíš by se hodila i troška citrónové šťávy, nevím proč, vždy bývá s luštěninami, možná kvůli stravitelnosti. Tato pomazánka skýtá tolik možností, jak ji obměnit a inovovat (existuje koneckonců hromada variant hummusu, není to novinka), dochutit atd., že už se těším, až ji sním a udělám si další :)

Reklamy

Co na srdci, to v prstech

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s