Nezařazené

** Jogurtové muffiny s rybízem

Tyto muffiny jsou zatím z toho nejlepšího těsta, jaké jsem zatím jedla – z jogurtového. Vytvořila jsem vlastně bublaninu ve formě na muffiny, vynikající :). Recept jsem našla ZDE.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chuť: 4/5

Náročnost: 3/5

Peníze: 3/5

Sytost: 3/5

Suroviny: vychází v pohodě na 12 muffinů

  • rybíz (množství dle chuti)
  • 300 gramů pšeničné hladké mouky
  • 3 lžíce medu (podle potřeby víc/míň)
  • 60 gramů másla (Hera, rozpuštěné)
  • 1,5 decilitrů bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 0,5 lžiček jedlé sody (Solamyl například)
  • 0,3 lžiček soli

Na žmolenku:

  • 60 gramů polohrubé mouky
  • 30 gramů Hery
  • 1 lžíce cukru
  • 1 špetka soli

Postup:

  1. Všechny přísady na žmolenku smícháme v misce, rozemneme prsty a necháme vychladit.
  2. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a sodou. Přidáme cukr (1 lžíci si necháme stranou), sůl, a přilijeme jogurt rozmíchaný se žloutkem a vlažným rozpuštěným máslem. Z bílku ušleháme sníh, na závěr do něj zašleháme zbylou lžíci cukru a zlehka ho vmícháme do připraveného těsta.
  3. Těsto nalijeme po jedné lžíci do formy na muffiny, přidáme dle chuti rybíz a posypeme je připravenou žmolenkou.
  4. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dozlatova asi 20 minut.

(c) Ilustrační fotky:

Reklamy

Co na srdci, to v prstech

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s