Nezařazené

** Banánová bábovka (nebo buchta)

Chuť: 4/5

Náročnost: 2/5

Peníze: 3/5

Sytost: 3/5

Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 250 g Hery, 250 g cukru (já použila med), dva banány, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 4 vejce

Postup: Máslo utřeme s cukrem, postupně vmícháme žloutky, přidáme mouku s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Potom přidáme rozmixované banány a nakonec sníh z bílků.

Těsto nalejeme do vymaštěné, moukou vysypané formy a jeho povrch potřeme mlékem, aby bábovka nepopraskala.

Bábovku pečeme při teplotě 150 °C cca 35-45 minut.

Má rada: Sníh uděláte nejjednodušeji, když na bílky nasypete před mixováním trošku soli. Pak to jde jedna báseň. Slyšela jsem taky, že když dáte formu na bábovku do lednice před pečením, nepřilepuje se tolik bábovka na okraje. A taky, že je dobré ji vysypat kokosem.

 

Takhle vypadá buchta:

Reklamy

Co na srdci, to v prstech

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s