Recepty

Pečené brambory s česnekem a se zeleninou

 

Chuť: lahodná

Náročnost: jednoduché

Peníze: záleží na tom, jestli kupujete zeleninu v sezóně, jestli je mražená atd. Brambory a česnek jinak drahé nejsou.

Sytost: syté a výživné

Suroviny:

  • brambory
  • sůl
  • kmín
  • česnek
  • olej na pokapání
  • zelenina dle chuti (já použila mrkev, brokolici, hrášek a červenou papriku)

Pozn.: můžete posypat i tymiánem

Postup:

Brambory opláchnneme, oloupáme a nakrájímena silnější plátky či na čtvrtky. Do plechu si nachystáme pečící papír, na který brambory naskládáme. Poté je posypeme solí (eventuálně i kmínem, či prolisovaným česnekem) a kdo chce, může je ještě zakapat mírně olivovým či slunečnicovým olejem.
Poté je dáme péct do předem předehřáté trouby, a vytáhneme je až budou krásně zlatavé. Během jejich pečení je párkrát promícháme, aby se otočily. Podávat můžeme s orestovanou zeleninou.

Brambory můžete samozřejmě péct i se slupkou. Ale v tomto případě je nezapomeňte důkladně opláchnout.

Inspiraci jsem našla na stránkách: http://www.viviente.cz

Moje poznámky: Péct jsem dala na 180°, opékat nahoře i dole. Slunečnicový olej jsem si smíchala s prolisovaným česnekem a potřela jím brambory, takže se česnek nepřipálil.

Reklamy

Co na srdci, to v prstech

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s